Fenestra
Swing

Fenestra Swing on ulospäin avautuva puualumiini-ikkuna, joka on pyöräytettävissä ympäri pesua varten.

Fenestra Swing

Korkea tekninen laatu

Ikkunat täyttävät ilmanläpäisevyyden osalta vaativimman luokan 4 vaatimukset (EN 1026), vesitiiveyden osalta erinomaisen luokan E1050 vaatimukset sekä tuulenpaineen kestävyyden osalta luokan C5 vaatimukset. Ääneneristävyys Rw=33 dB. Lämmöneristävyys U=0,83, erikoislasituksilla jopa 0,80.

 • U-arvo 0,83, erikoislaseilla jopa 0,80
 • Pesua varten ikkunan ulkopinta voidaan pyöräyttää sisäpuolelle, jolloin ulkolasin on pestävissä huoneen puolelta
 • Integroitu tuuletusratkaisu, jossa kolme erilaista tuuletusasentoa: n. 2 cm yötuuletusasento ja kaksi normaalia tuuletusasentoa (10 cm ja 30 cm)
 • Yksipuitteinen, kolmelasinen energiasäästävä eristyslasi
 • Karmisyvyys 115mm, ulkopuolella huoltovapaa alumiiniverhoiltu

Ominaisuudet

 • Karmisyvyys 115 mm
 • Integroitu tuuletusratkaisu, jossa kolme erilaista tuuletusasentoa: n. 2 cm yötuuletusasento ja kaksi normaalia tuuletusasentoa (10 cm ja 30 cm), tarkat avautumissuuruudet riippuvat ikkunan koosta
 • Karmin ja puitteen sisäpuoli mäntyä, karmin kulmat liimattu ja naulattu, alumiini- ja puuosien välitila tuuletettu
 • Max. paino 80 kg
 • Puitteessa Trelleborg-tiiviste, lisätiiviste karmin sivuilla ja yläpuolella

Lisävarusteet

 

   

 • Lämmönläpäisykerroin eli U-arvo
Fenestra

Swing

 • Lämmönläpäisykerroin eli U-arvo 0,75-0,96 W/m²K

Fenestra-lasitusvaihtoehdot

Eristyslasit

Fenestra-ikkunat pitävät lämmön sisällä. Niissä on vakiona edistykselliset, tinkimättömästi toteutetut eristyslasit, jotka takaavat huippuluokan lämmöneristävyyden.

Energiansäästölasit

Lämpöä hyvin eristäviä energiansäästölaseja ovat ns. selektiivilasit. Tällaisissa laseissa on lasin pinnalla on ohuen ohuita näkymättömiä metallikerroksia, joiden ansiosta lämmin sisäilma ei pääse karkaamaan ulos.

Auringonsuojalasit

Auringonsuojalasit estävät auringonsäteilystä johtuvan liiallisen lämpöenergian pääsyn sisätiloihin. Niitä on saatavilla useilla eri ominaisuuksilla, hyvä perusratkaisu on esimerkiksi selektiivinen Domlux Sunclear -auringonsuojalasi.

Turvalasit

Turvalasit suojaavat henkilöitä sekä omaisuutta, ja pienentävät loukkaantumisriskiä mahdollisissa tapaturmissa. Erilaiset karkaistut ja laminoidut lasit ovat tyypillisiä turvalasiratkaisuja.

Palonsuojalasit

Palonsuojalasien tehtävänä on suojata ihmisiä ja omaisuutta liekeiltä sekä savukaasuilta.

Useimmiten luokitus vaaditaan koko ikkunarakenteelle, eli pelkkä palonsuojalasin käyttö tavallisessa ikkunassa ei ole riittävä ratkaisu.

Ääneneristyslasit

Ääneneristyslaseissa esimerkiksi lasin paksuntaminen, eri paksuisten lasien sekä suuren ilmavälin käyttö parantavat ääneneristävyyttä.

Koriste- ja erikoislasit

Koriste- ja kuviolaseja käytetään yksilöllisen ilmeen ja näkösuojan luomiseksi. Niitä voidaan käyttää sekä yksittäislasituksissa että eristyslasielementeissä. Erikoislaseja ovat rautavapaa lasi, piilopeili, itsepuhdistuva lasi ja julkisivulasi.

Fenestra Swing

Värit ja pintakäsittely

Maalatut osat käsitellän ennen kokoonpanoa 2-komponentti D-Dur-pohjamaalilla. Lopullinen väri maalataan 2-komponentti D-Dur-pintamaalilla. Osat suojakäsitellään ennen kokoonpanoa. Kuultomaalikäsittely voidaan tehdä erilaisille sävyille (sormijatkokset jäävät näkyviin). Kirkas D-Dur-lakka viimeistelee pinnan ulkonäon.

Puuosien vakio- ja perussävyt

Alumiiniosien vakio- ja perussävyt

Kaikki ikkunamallistot

A1

Laadukas, taloudellinen ja energiatehokas Fenestra A1 on oiva perusikkuna joka kotiin. Siinä on tiivis ja kestävä puualumiinirakenne sekä perusvaatimustasoa parempi lämmöneristävyys.

Basic

Laadukas, taloudellinen ja energiatehokas Fenestra Basic on erinomainen perusikkuna joka kotiin. Siinä on tiivis ja kestävä puurakenne sekä perusvaatimustasoa parempi lämmöneristävyys.

Fenix

Laadukas Fenestra Fenix on sisään aukeava yksipuitteinen kolmilasinen puualumiini-ikkuna, jonka karmin ja puitteen ulkopinnat on alumiinia.

Passiivi

Edistyksellinen ikkunaratkaisu yhdistää energiatehokkuuden, käyttömukavuuden ja helppohoitoisuuden. Kolmilasinen puualumiinirakenne tarjoaa tehokkaan suojan säänvaihteluilta pitäen samalla lämmön tehokkaasti sisällä.

Passiivi Plus

Energiatehokkuudessa ylivoimainen, kestävä ja laadukas ikkunaratkaisu vaihteleviin sääolosuhteisiin. Käytännöllistä ja pitkäikäistä puu-alumiini-ikkunaa saa monipuolisilla lasitusvaihtoehdoilla.

Swing

Laadukas, taloudellinen ja energiatehokas Fenestra Swing on ulospäin avautuva ikkuna, joka on pyöräytettävissä ympäri pesua varten.

Domlux Projektimyynti

Varaa suunnitteluaika

Suunnitteluajan varaaminen ei sido sinua mihinkään. Varaa maksuton suunnitteluaika!

Domlux-ovet yhdistävät korkean laadun, energiatehokkuuden ja pitkäikäisyyden.

Lisävarusteet

Monipuoliset lisävarusteet tekevät arjesta mukavampaa. Tutustu valikoimaan!

Domlux Ikkunat

Ohjeet ja esitteet

Esitteet, käyttö-, huolto- ja asennusohjeet löydät täältä.