Fenix

Fenestra Fenix on sisäänaukeava, yksipuitteinen kolmilasinen puualumiini-ikkuna, jonka karmin ja puitteen ulkopinnat on alumiinia. Se on erityisesti omakotitaloihin suunniteltu, viistoprofiilinen ikkuna. Malli- ja värivaihtoehtoja on lukuisia. Erikoismitoilla saatavana kaarevat, pyöreät ja vinot. Ikkunoihin saa tarpeen mukaan korvausilmaventtiilit, hyttyspuitteet ja kohtaavat puitteet.

Fenestra Fenix

Korkea tekninen laatu

Ikkunat täyttävät ilmanläpäisevyyden osalta vaativimman luokan 4 vaatimukset (EN 1026), vesitiiveyden osalta vaativimman luokan E900 vaatimukset (EN 1027) sekä tuulenpaineen kestävyyden osalta luokan C3 vaatimukset (EN 12211).

 • U-arvo 0,83, erikoislaseilla jopa 0,79
 • Toimintavarma, pitkäikäinen ja helppohoitoinen
 • Erittäin laadukas ja monipuolinen kääntö-kippi-heloitus, jolla ikkuna avautuu sekä vaaka- että pystysuunnassa
 • Monipuolinen kahvavalikoima
 • Eristyslasit toteutetaan tilausten mukaisesti

Fenestra Fenix

 • Karmisyvyys 84 mm
 • Suurin runkokoko puitteessa on 3m2, karmissa 6m2
 • Puuosat havupuuta vakiolaatustandardin SFS 4433 mukaisesti
 • Ikkunat täyttävät ilmanläpäisevyyden ja vesitiiviyden osalta vaativimman luokan vaatimukset
 • Erittäin laadukas ja monipuolinen kääntö-kippi-heloitus

Fenestra Fenix Fixed

 • U-arvo 0,83, erikoislaseilla jopa 0,79
 • Fenix Fixed-ikkunoissa helat puuttuvat, puitteet kiinnitetään karmiin ruuveilla
 • Ikkunat lasitetaan tehtaalla valmiiksi, puitteissa kolminkertainen Argon-täytteinen erikoislasi selektiivikalvolla
 • Karmisyvyys 84 mm
 • Puuosat ovat havupuuta (mänty) sekä jalopuuta (tammi) vakiolaatustandardin SFS 4433 mukaisesti
 • Puuosat havupuuta vakiolaatustandardin SFS 4433 mukaisesti
 • Ikkunat täyttävät ilmanläpäisevyyden ja vesitiiviyden osalta vaativimman luokan vaatimukset
 

   

 • Lämmönläpäisykerroin eli U-arvo
Fenestra

Fenix

 • Lämmönläpäisykerroin eli U-arvo 0,79-0,83 W/m²K

Fenestra-lasitusvaihtoehdot

Eristyslasit

Fenestra-ikkunat pitävät lämmön sisällä. Niissä on vakiona edistykselliset, tinkimättömästi toteutetut eristyslasit, jotka takaavat huippuluokan lämmöneristävyyden.

Energiansäästölasit

Lämpöä hyvin eristäviä energiansäästölaseja ovat ns. selektiivilasit. Tällaisissa laseissa on lasin pinnalla on ohuen ohuita näkymättömiä metallikerroksia, joiden ansiosta lämmin sisäilma ei pääse karkaamaan ulos.

Auringonsuojalasit

Auringonsuojalasit estävät auringonsäteilystä johtuvan liiallisen lämpöenergian pääsyn sisätiloihin. Niitä on saatavilla useilla eri ominaisuuksilla, hyvä perusratkaisu on esimerkiksi selektiivinen Domlux Sunclear -auringonsuojalasi.

Turvalasit

Turvalasit suojaavat henkilöitä sekä omaisuutta, ja pienentävät loukkaantumisriskiä mahdollisissa tapaturmissa. Erilaiset karkaistut ja laminoidut lasit ovat tyypillisiä turvalasiratkaisuja.

Palonsuojalasit

Palonsuojalasien tehtävänä on suojata ihmisiä ja omaisuutta liekeiltä sekä savukaasuilta.

Useimmiten luokitus vaaditaan koko ikkunarakenteelle, eli pelkkä palonsuojalasin käyttö tavallisessa ikkunassa ei ole riittävä ratkaisu.

Ääneneristyslasit

Ääneneristyslaseissa esimerkiksi lasin paksuntaminen, eri paksuisten lasien sekä suuren ilmavälin käyttö parantavat ääneneristävyyttä.

Koriste- ja erikoislasit

Koriste- ja kuviolaseja käytetään yksilöllisen ilmeen ja näkösuojan luomiseksi. Niitä voidaan käyttää sekä yksittäislasituksissa että eristyslasielementeissä. Erikoislaseja ovat rautavapaa lasi, piilopeili, itsepuhdistuva lasi ja julkisivulasi.

Fenestra Fenix

Värit ja pintakäsittely

Puuosat käsitellän tehtaalla valmiiksi peittomaalilla. Maaleina käytetään säänkestäviä maaleja, vakiosävynä valkoinen. Alumiinin esikäsittelynä on kromivapaa konversiokäsittely. Vakiosävyt ovat valkoinen, ruskea, tummanharmaa, harmaa ja vaaleanharmaa.

Puuosien vakio- ja perussävyt

Alumiiniosien vakio- ja perussävyt

Kaikki ikkunamallistot

A1

Laadukas, taloudellinen ja energiatehokas Fenestra A1 on oiva perusikkuna joka kotiin. Siinä on tiivis ja kestävä puualumiinirakenne sekä perusvaatimustasoa parempi lämmöneristävyys.

Basic

Laadukas, taloudellinen ja energiatehokas Fenestra Basic on erinomainen perusikkuna joka kotiin. Siinä on tiivis ja kestävä puurakenne sekä perusvaatimustasoa parempi lämmöneristävyys.

Fenix

Laadukas Fenestra Fenix on sisään aukeava yksipuitteinen kolmilasinen puualumiini-ikkuna, jonka karmin ja puitteen ulkopinnat on alumiinia.

Passiivi

Edistyksellinen ikkunaratkaisu yhdistää energiatehokkuuden, käyttömukavuuden ja helppohoitoisuuden. Kolmilasinen puualumiinirakenne tarjoaa tehokkaan suojan säänvaihteluilta pitäen samalla lämmön tehokkaasti sisällä.

Passiivi Plus

Energiatehokkuudessa ylivoimainen, kestävä ja laadukas ikkunaratkaisu vaihteleviin sääolosuhteisiin. Käytännöllistä ja pitkäikäistä puu-alumiini-ikkunaa saa monipuolisilla lasitusvaihtoehdoilla.

Swing

Laadukas, taloudellinen ja energiatehokas Fenestra Swing on ulospäin avautuva ikkuna, joka on pyöräytettävissä ympäri pesua varten.

Domlux Projektimyynti

Varaa suunnitteluaika

Suunnitteluajan varaaminen ei sido sinua mihinkään. Varaa maksuton suunnitteluaika!

Domlux-ovet yhdistävät korkean laadun, energiatehokkuuden ja pitkäikäisyyden.

Lisävarusteet

Monipuoliset lisävarusteet tekevät arjesta mukavampaa. Tutustu valikoimaan!

Domlux Ikkunat

Ohjeet ja esitteet

Esitteet, käyttö-, huolto- ja asennusohjeet löydät täältä.