Ikkunoiden ja ovien asennus

Energiatehokkuus

Talviaikaan toteutettu ikkunoiden uusiminen ei teknisesti poikkea kesäaikaan tehdystä työstä. Suurin kysymys ja huolenaihe on yleensä avoinna oleva ikkuna-aukko vaihtotyön yhteydessä. Yleensä yksi ikkuna-aukko on auki vain noin 15-30 min, ja yksi ikkuna kerrallaan, joten asunto ei kerkeä liiaksi kylmenemään.

Ikkunoiden talviasennus

Ikkunoiden uusiminen talviaikaan ei juurikaan eroa kesäajan asennuksista. Kesäasennuksiin verrattuna talviasennuksessa pääsee heti hyötymään energiasäästöstä lämmityskulujen osalta. Asuinmukavuus paranee, kun vanhat vetoisat ikkunat on saatu vaihdettua, ja lasin pintalämpötilakin kasvaa.

Myös talojen pihat pysyvät paremmassa kunnossa talviasennusten aikaan, kun maanpinta on jäässä, eikä tarvittavat nosturit rasita yhtä paljon pihanurmea. Talvisaikaan käytetään myös talvieristevaahtoa, jota voidaan käyttää jopa -20°C asteen pakkasella. Kuiva pakkaskeli on kesän ja syksyn sateita parempi asennusajankohta, huomattavasti pienemmän kosteuden vuoksi.

Yleensä talviaikaan myös toimitusaika on nopeampi, ja asennusryhmiä paremmin saatavilla, joten ikkunaremontti saadaan käyntiin nopeastikin. Kotimaiset asentajamme asentavat ikkunat ripeästi ja laadukkaasti, vuosien kokemuksella.

Kotitalousvähennys

Kotinsa remontointia harkitsevan kannattaa tutustua verotuksen kotitalousvähennykseen. Kun ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voi vähentää osan kuluista verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Kotitalousvähennystä saa oman asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- tai perusparannustöihin. Tyypillisiä vähennyksen käyttökohteita ovat mm. siivouspalvelut sekä kodin kunnostustyöt kuten ikkunaremontit, tapetointi ja maalaus.

Työn osuus erikseen

Saadakseen vähennyksen on huolehdittava siitä, että työn osuus on eritelty laskussa. Lisätietoja ja neuvoja saa oman asuinkunnan verotoimistosta. Veronmaksajain Keskusliiton sivuilta löytyy myös hyödyllistä tietoa sekä muutama käytännön esimerkkilaskelma.

Siispä remontoimaan; se kannattaa!

Kysy lisää

Ota yhteyttä
alueesi myyjään

Varaa tapaaminen oman alueesi myyjän kanssa ja ikkunoiden sekä ovien suunnittelu voi alkaa!